Cum indepartam corect machiajul waterproof?

   Machiajul waterproof se potriveste perfect, vara, la piscina sau la plaja, in diverse ocazii speciale (nunti, activitati sportive) si de ce nu, chiar si in anotimpurile reci, cand afara ploua sau ninge.

Cele mai folosite produse sunt mascara waterproof si rujul long lasting rezistent la transfer, dar gama e foarte larga – fonduri de ten, farduri de pleoape si sprancene, eye – linere etc. Odata desfacut, un produs cosmetic de calitate n-ar trebui sa aiba ca recomandare din partea producatorului, o perioada optima de valabilitate mai mare de 6 luni.

Pentru indepartarea lor, avem nevoie de produse speciale, dedicate acestui tip de machiaj, pentru ca demachiantele clasice, prin formula lor mai lejera, nu vor reusi sa indeparteze corect si complet tot machiajul waterproof. Demachiantul special are o concentratie de substante hidrofobe (uleiuri) mult mai mare ca cele obisnuite.

Pas 1

Demachierea trebuie sa inceapa cu buzele. Sensul miscarilor este de la exterior spre interior, pentru a nu intinde rujul pe toata fata.

Pas 2

Continuam cu ochii. Mascara waterproof nu trebuie indepartat prin miscari agresive. Mentine discheta cateva secunde pe fiecare pleoapa superioara, timp in care demachiantul dizolva mascara si fardurile. Sterge apoi, din exterior catre interior, apoi continua cu restul de machiaj de pe pleoapa inferioara.

Pentru demachierea sprancenelor, aplica miscari in sensul cresterii firelor de par, pe toata lungimea sprancenei.

Pas 3

Pentru restul fetei, poti folosi o apa micelara care indeparteaza foarte bine fondul de ten, sebumul si alte impuritati. Apa micelara este o solutie minunata, nu agreseaza pielea, nu necesita clatire si nu contine alcool.

Pas 4

La final, aplica o crema hidratanta. Demachiantul waterproof poate indeparta si uleiurile proprii ale pielii, de aceea este obligatorie aceasta etapa, refacem astfel, bariera hidro-lipidica a tenului.