Cremele Cold Cream

     Incepem cu cremele Cold Cream, creme potrivite pentru vremea rece de iarna, cu ger si viscol.
     Sunt creme cu textura grasa, tip emulsie apa in ulei, avand in compozitie uleiuri minerale, ceara de albine, apa de trandafiri. Inventia formulei este atribuita unui medic grec, Galenus, in sec.al II-lea, dar retetele de azi difera totusi fata de original: gasim ulei jojoba, migdale, masline, germeni de grau sau adaos borax (ca agent de albire).
     Numele Cold vine de la senzatia de rece simtita la aplicarea cremei pe piele, prin evaporarea apei din compozitie.
     Este o crema versatila, cu efect hidratant, emolient, nutritiv, pentru: fata, corp, maini, coate si calcaie crapate, uscate, demachiere etc; poate fi folosita deopotriva pentru copii si adulti.
     Gama de cosmetice cu formula Cold Cream este astazi extrem de larga: sapunuri solide, geluri de dus, stick buze, creme fata/corp, lotiuni.
     Cu toate ca este o crema-bariera minunata pentru vremea rece sau indepartare machiaj, am intalnit in experienta mea si persoane reticente in a o folosi, de teama efectului comedogenic. Cum spuneam, formulele noi de Cold Cream intalnite in farmacii, mai ales gamele dermato-cosmetice, sunt non-comedogenice si hipo-alergenice.
    
    
    
    

   

Leave a Reply

Your email address will not be published.